top of page
Zoeken
  • petervandekriek

Gemiddeld gasverbruik in de winter


Vraag je je af of jouw gasverbruik in de wintermaanden hoger of lager is dan gemiddeld in Nederland? Ontdek hoe je kunt besparen in de aanloop naar koudere maanden.

Gemiddeld gasverbruik in de winter In de winter stijgt het gasverbruik aanzienlijk. Gemiddeld is het gasverbruik 232 m3 per maand van december tot en met maart. Januari kent de piek met 18% van het jaarlijkse gasverbruik, terwijl maart het laagst scoort met ongeveer 13%.

Het dagelijkse gasverbruik in de winter verschilt per type woning: kleine woningen gebruiken gemiddeld 4,6 m3, gemiddelde woningen 6,37 m3, en grote woningen 11,38 m3.

Factoren die je gasverbruik beïnvloeden Belangrijke factoren zijn het type woning, het weer, de grootte van het huishouden en isolatie. De grootte van je huishouden beïnvloedt vooral het gasverbruik voor warm water en koken.

Tips om gasverbruik te verlagen

  1. Thermostaat een graad lager: bespaar 7% op stookkosten per jaar.

  2. Korter douchen: bespaar meer dan 1 m3 gas per dag bij een groot huishouden.

75% van het gasverbruik in de winter gaat naar verwarming. Besparen hierop levert de grootste winst op. Daarnaast is douchen een grote gasverbruiker, vooral bij meerdere bewoners.

Overweeg ten slotte om de gasprijs vast te zetten bij een flexibel contract voor lagere gastarieven tijdens de winter.

Benieuwd naar de invloed van je gasverbruik op je energierekening? Bekijk dan het volledige artikel.

0 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page